HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
DİYABETİN FARKINDAYIZ
Son Güncelleme: 19.07.2024 07:43
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 769
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Diyabet hastalığı  ve gelecek nesilleri diyabetten koruyacak sağlıklı yaşam önerilerinin paylaşıldığı HendekYenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir konferans ve ardından da  Çamlıca Ortaokulu’nda veli ve öğrencilerin katılımıyla  Diyabet ve Aile konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Hendek İlçe Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör , okul yöneticileri  ,öğretmenler ve velilerin katılımıyla  gerçekleşen eğitimlerde öğrencilerin diyabet hastalığı konusunda bilgilenmeleri , sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları ve diyabetle beslenme ilişkisi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm.Hemşire Deniz De Asis, dünyada ve ülkemizde  sayısı gittikçe artan diyabet hastalarının kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmesi , bunları sürdürebilmesi, diyabete dayalı komplikasyonların azaltılması ,diyabetin tedavisi ve ailelerin bu konudaki desteği konularında  gençleri bilgilendirdi.
Beslenmenin açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak için canının çektiği şeyleri yemek olmadığı; sağlığın korunması , geliştirilmesi ve yaşam kalitesini yükseltilmesi amacıyla   vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda alınması olduğu vurgulandı.
Diyabet hastalığının doktor kontrolünde düzenli ve uygun tedavi ile takip edilmesinin olası komplikasyonları azaltacağı ve bu sebeple yaşam boyu takip edilmesi gereken bir hastalık olduğu ifade edildi.

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Müftü efendi kime yaranmaya çalışıyorsunuz

Hendek Gündemi

Müftü efendi kime yaranmaya çalışıyorsunuz

Hendek'te Karadeniz Festivali İçin Sonunda Müjdeli Haber Geldi

Hendek Gündemi

Hendek'te Karadeniz Festivali İçin Sonunda Müjdeli Haber Geldi

Ülkü Ocakları’ndan yeni adım: Türkofobi İzleme Merkezi kuruluyor

Hendek Gündemi

Ülkü Ocakları’ndan yeni adım: Türkofobi İzleme Merkezi kuruluyor

Yeni kaynak ile Hendek’in iki mahallesine 132 metre derinlikten kaliteli içme suyu

Hendek Gündemi

Yeni kaynak ile Hendek’in iki mahallesine 132 metre derinlikten kaliteli içme suyu

Hendek MYO’nun yeni binası yüzde 95 tamamlandı

Hendek Gündemi

Hendek MYO’nun yeni binası yüzde 95 tamamlandı

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUK VE GENÇLERİNE ANLAMLI ETKİNLİK

Hendek Gündemi

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUK VE GENÇLERİNE ANLAMLI ETKİNLİK