HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Dikbayır Velilerle bir araya geldi
Son Güncelleme: 19.07.2024 00:51
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1298
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Yıkım kararı çıkan Hendek Anadolu Lisesi öğrencileri Eski Hendek Endüstri Meslek Lisesi’ne gönderilecek. Karara karşı çıktıklarını belirten öğrenci velileri ile İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır okul bahçesinde bir araya geldi.

Dikbayır’a İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İl Yöneticileri, İlçe Başkanı Fatih Bayındır ve İlçe yöneticileri de eşlik etti.

OTOBÜS YOK

Karara karşı tepkisini dile getiren bir öğrenci; “Bizim eğitim hayatımızla oynuyorlar. Burası alışveriş merkezi olacak diye düşünüyorum ama burası eğitim yuvası. O zaman biz okumayalım, üniversiteye gitmeyelim. Benim üniversite hayalim var. Ben ileride hakim, pilot olmak istiyorum. Ben burada sıramda oturamıyorum. Ben sırama oturmak istiyorum. Daha çok oy kaybedeceksiniz. Bunu herkes biliyor. Bize saygı duyun. Biz okumak istiyoruz, burada bütün arkadaşlarım okumak istiyor. Biz kötü yerlere gitmek istemiyoruz. Biz ülkemize iyi vatandaşlar olmak istiyoruz. Sabahın köründe başlıyor okul. Benim geleceğim yerden o saatte otobüs bile yok. Ben ne yapayım yürüyerek mi geleyim? Saat 4’te sabah namazımı kılıp mı geleyim okula? Onu istiyorsunuz? Ben 18-19 yaşında bir üniversite öğrencisi miyim? Ben daha 9. Sınıfa yeni geçtim, daha yeni liseli oldum ve burada yağmurun altında size bir şeyler anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.

YAĞMURUN ALTINDA

Bir diğer öğrenci ise; “Eğitim öğretime yeni başlayanlar var. Üstelik 12. Sınıf olanlar için durum daha da kötü. Şimdi dershaneye gitsen, diyelim ki açığa aldırdın. Belki ailenin durumu buna elverişli değil. Dershaneye bile gidemeyeceksin. Biz burada yağmurun altında kendimizi kanıtlamaya, okulumuzu geri almaya çalışıyoruz. Yıkılmaması için uğraşıyoruz. Üstelik okul yıkılsa bile yerine okul yapılmayacak. Demek ki bunun arkasında bir şey var” dedi.

HAK ETMİYORUZ

Bu duruma sitem eden bir veli ise; “Bütün okullar otoban kenarlarında. Biz bunu istemiyoruz. Tenhalarda okul istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceği söz konusu. Biz hepimiz bu memleketin insanıyız. Biz Hendekliler zaten bir avuç kaldık. Ben Hendekliyim. Biz kendi memleketimize yabancı olmaya başladık. Hak etmiyoruz. İş merkezi yapınca ne olacak? Esnaf çok mu zengin oldu?” diye konuştu.

NEDEN YIKIYORSUNUZ?

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise şu şekilde konuştu; “Bildiğiniz gibi eğitim yılı bugün başladı. Bugün eğitim hayatına başlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ancak bugün arkamda gördüğünüz okulda 670 öğrenci eğitim görüyordu. Bugün bu 670 öğrenci şehir merkezinden uzak bir okula gönderiliyor. O okulun öğrencileri ve velileri haklı olarak bunu kabul etmediler. Dediler ki o okul buraya gelirse ikili eğitim sistemine geçeceğiz. Zaten Sakarya eğitim sisteminde çok kötü sıralarda. Oranın öğrencileri ve velileri de bu durumdan rahatsız. Onlar da haklı. İkili eğitim sistemine geçilecek. Bu evlatlarımızın birçoğu kız çocuğu, birçoğu da köylerden geliyor. Böyle tenha okullarda eğitim görmek istemiyorlar. Ben soruyorum, buradan Milli Eğitim Bakanına, sayın Çevre ve Şehircilik Bakanına, Sakarya Valisine, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürüne ve Hendek Belediye Başkanına. Bu okulu neden yıkıyorsunuz? Eğer bu okul hasarlıysa,  20 senedir niye beklediniz? Eğer bu okulun hasarı yoksa ki 2 tane hasarsız raporu var, neden yıkıyorsunuz? Burada bir rant peşinde misiniz, yoksa başka bir şeyin derdinde misiniz?”

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada