HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
CHP Hendekli Muhtarlarla Buluştu
Son Güncelleme: 18.07.2024 23:55
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 672
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda düzenlenen Muhtarlar Danışma toplantısına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Yönetimi, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, Muhtarlar ve partililer katıldı.

 

CHP Hendek ilçe teşkilatının düzenlediği Muhtarlar Danışma Toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar “Aralık 2019’da partimizin olağan kongresi sonunda gerçekleşen nöbet değişiminden sonra sizlerle toplantı yapmayı çok istedik fakat ne yazık ki Koronavirüs önlemleri nedeniyle ve ardından gelen kapatmalar yasaklar sizlerle toplantı yapmamızı engelledi. Bir araya gelmek bugüne nasip oldu. Hazır bir araya gelmişken sizlerden ricam Mahallelerinizde bulunan sıkıntılarınızı sorunlarını bizlerden beklentilerinizi ne varsa bizlere sıkılmadan sormanız. Bizlerde bu konuda siz değerli Muhtarlarımıza çözüm yolu anlamında, yardım anlamında ne yapabileceğimiz hep birlikte karar verip sizlerin sorunlarına destek olmak istiyoruz. Bu vesileyle Muhtarlar Danışma Toplantısına yoğun katılım gösteren Muhtarlarımıza Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi

İlçe Başkanı Bayraktar'ın konuşması sonrası Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı.

SİZLER DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞISINIZ

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş yaptığı konuşmada “Siyaset aslında sizin yaşadığınız köylerden eski tabirle köylerden başlıyor. Siyaset sizin yaşadığınız köylerdeki arka sokaklarında başlıyor. Siyaset bir manada köylerimizin daha güzel daha yaşanabilir daha çok üretim noktasında neler yapılabilir noktasından başlıyor. Onun için telefonumuzun 24 saat açık olduğunu 24 saat halkımızın sorunları çözmek için yaptığınız mücadeleyi bire bir biliyoruz. Sorunlarınızı çözmek için savın Sakarya Valisinden başlayarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilçe Belediyesi Başkanlarına kadar her noktada halkın haklarını aramak için verdiğimiz mücadeleyi biliyoruz. Ama bu ülkeyi yönetenler bir şeyi unutuyor. Sizler demokrasinin temel taşısınız. Bu taş mihenk taşıdır, bu taş çok kıymetli bir taştır. Bu taşı yerinden oynatanlar gün gelir bunun hesabını sorar diye düşünüyorum. Artık yeni bir dönem kapanıyor, yeni bir dönem açılıyor. Bu hem Sakarya’da yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır, hem Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Artık daha çok demokrasi, daha çok adalet, daha çok vatandaşın yerinde çözüm noktasında siyaset yapılan yönetilen bir ülkeye doğru gidiyoruz. Artık mahallelerimizde ve köylerimizde yaşanılan sıkıntılarda projeler noktasında Belediye meclisine gelen herhangi bir kanun teklifinde yada önergede Muhtarlarımızın doğal meclis üyesi orada konuşma hakkı olması lazım. Muhtarlarımızın kendi bünyesinde çalıştırabilecekleri sekreteryaları olması lazım.  Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak buradan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını size iletirken Muhtarlarımız ile Projelerimizi her daim sizleri ziyaret ederek da anlatmaya çalıştık.

Bugüne kadar Sakarya’da 668 Muhtarımızın 503’ünü yerinde dolaşarak köyünü giderek oranın sorunlarını dinleyerek hareket ettik ve 668 tane Muhtarlarımızı da en kısa zaman da ziyaret edip sayın Genel Bakanımızı Sakarya’da sizlerle bir araya getirip sizlerin soracağınız sorulara Sayın Genel Başkanımız net cevaplar vereceğini göreceksiniz. Partisi olmadan seçilebilen sizler hiçbir siyasi partinin egemenliğinde değilsiniz. Sizler kendi şahsi noktada halktan bire bir oy alıp seçilen ama hizmet yaparken de saygınlığı elden bırakmayan noktada hareket ettiğinizi biliyoruz. Telefonumuz 24 saat açık. 24 saat Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç’un, ilçe başkanımız, tüm il ve ilçe teşkilatlarımızın telefonları açık olarak sizlerin emrinde olmak bizlere gurur ve şeref vermiştir saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BİZ BİR VATANIN AYRILMAZ BÜTÜNÜYÜZ

Türkiye Cumhuriyeti hepimizin diyerek başladığı konuşmasında biz bir vatanın ayrılmaz bütünüyüz birlikte yaşıyoruz diyerek konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Acılarımızı, kederlerimizi, düğünlerimizi, sevinçlerimizi, birlikte ya o acıyı paylaşıyoruz. Biz aslında bu güzel vatanın ayrılmaz bir parçasıyız. 85 milyon içerisinde sadece kendi ailesinin kendi çevresinin sorunlarını değil, kendi köyünün kendi mahallesinin kendi ilinin soruları ile elini taşın altına sokan insanlar var.  İşte siz bu grupta yer alıyorsunuz. Sizler sadece kendi çocuklarınız için değil mahallenizde bulunan vatandaşlarınız için mutluluğu, huzuru, Refahı ve geleceği ile ilgili sorumluluk alan insanlarsınız. Aslında Türkiye’nin en önemli kanaat önderleri muhtarlardır”

KÖYLERDE MERALAR YOK OLDU, HAYVANCILIK BİTTİ

 İktidar Adapazarı, Karasu arasındaki demiryolu ağını 10 yıldır hizmete sokamadı diyen Özkoç “Muhtarlarımız bulundukları belediyelere kırsal mahalle statüsüne kavuşmak noktasında müracaatlarını yapmalıdırlar. Köylerin mahalle statüsüne dönmesi ile Sakarya’mızda 340 bin dönüm arazi el değiştirdi ve tarım alanı olmaktan çıkarıldı. Sakarya bir tarım kenti. Köylerde meralar yok oldu, Hayvancılık bitti. Sizlerden rica ediyorum, milletvekilleri seçildikten sonra görevlerini yapmıyorlarsa ben dâhil olmak üzere bize oy vermeyin” dedi.

Özkoç konuşması sonrası haber amaçlı programa davet edilen Basın Mensuplarına dönerek Arkadaşlar programın bu kısmından sonrasını Muhtarlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlerden ricam kameraları kapatalım ve kayıt almayalım demesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Salonda bulunan Basın mensuplarının sansür mü uyguluyorsunuz sorusu sonrası Özkoç muhtarlara dönerek basın mensuplarının görüntü almasında sakınca var mı diye sordu.

Hendekli Muhtarlar Basın mensuplarına sahip çıkarak kalsınlar neden çıkacaklar söylemleri üzerine salonda bulunan basın mensupları programı izleyerek görüntü almaya devam etti

Hendekli muhtarlarla bir araya gelen Özkoç konuşmaların ardından soru cevap şeklinde geçen programda Hendekli Muhtarlar mahallelerinde yaşadıkları sorunları anlatarak Özkoç’un yardımcı olmasını istediler. Mahalle Muhtarlarından gelen talep istek öneri ve şikâyetleri tek tek not alan Grup Başkanvekili Özkoç Muhtarlara dönerek hepinizin Telefonu bende var. Dilediğiniz saate beni arayabilirsiniz. Taleplerinizin ve sıkıntılarınızın takipçisi olacağım dedi.

CHP Hendek ilçe Teşkilatı tarafından hazırlanan Muhtarlar danışma toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Hendek Gündemi

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi