HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Cennet Gülleri..
Son Güncelleme: 18.07.2024 13:42
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 839
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

İslam’dan önce çöl bedevileri hanımlarının kız evladı dünyaya getirmesini büyük bir felaket sayarlardı. Kız çocuklarının ileride kötü yollara düşebileceği zannıyla kız çocuğunun dünyaya geldiğini duyunca Kur’an-ı Kerimin tasvir ettiği gibi “Yüzleri kararır, hiddetlerinden köpürürler, kendilerine verilen bu kötü haber yüzünden halktan gizlenmeye çalışırlardı. Daha sonrada acaba bu kızı herkesten utanarak büyütüp beslesem mi? Yoksa toprağa gömüp ondan kurtulsam mı? diye düşünüp bir karara varmaya çalışırlardı.” (Nahl Suresi, Ayetler 58-59, sh:272)

Kızını diri diri toprağa gömmeye karar verince de o masum yavruyu alıp çöle götürürler elleriyle kazdıkları bir çukura iterler, üstüne de yığın yığın kumlar atıp  ellerini kollarını sallayarak evlerine dönerlerdi. Şükürler olsun İslamiyet geldi de bu adeti kaldırdı.

Bir vahşet örneği: Bir sahabe Rasülüllaha gelerek şöyle anlattı; “Ya Rasulullah! Biz İslam’dan önce kız çocuklarımızı diri diri toprağa gömerdik. Benimde bir kız çocuğum vardı. Annesine bunu giydir dayısına götüreceğim”, dedim. (Kadın bunun ne demek olduğunu bildi ama itiraz etmeye hakkı yoktu) Hanımım dediğimi yaptı. Çocuk hakikaten dayısına gideceğini zannederek cıvıl cıvıl koşuyordu. Elinden tutup önceden kazdığım bir kuyunun yanına getirdim. Ona kuyuya bakmasını söyledim. O tam kuyuya bakayım derken sırtına bir tekme vurdum ve onu kuyuya yuvarladım. Fakat o her nasılsa eliyle kuyunun ağzına tutundu bir taraftan çırpınıyor diğer taraftan da babacığım üzerin tozlandı deyip elbisemi silmeye çalışıyordu. Buna rağmen bir tekme daha vurdum ve onu diri diri toprağa gömdüm.”

Bunu anlatırken Allah Resulü ve yanındakiler hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı. İçlerinden biri “Be adam! Rasulullahı hüzne boğdun! diye bağırdı. Efendimiz acı olayı bir defa daha anlattırdı. Ve siz İslam’dan önce böyleydiniz. Şimdi İslam’ın kazandırdığı yüce meziyetleri bilir, Hz. Allah’a şükredin, buyurdu. (Darimi Mukaddime 1)

Evlatlarını öldüren bu zalimler bunun cezasını elbette çekeceklerdir. Yüce Rabbimiz Tekvir Suresi’nin 7-8-9’ncu ayetlerinde buyuruyor ki; (Ahirette Ruhlar bedenlerle birleştirildiğinde” “Diri diri toprağa gömülen kıza hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda” (Tekvir Suresi Ayetler 7-8-9, Sh:585) verecekleri cevaplardan sonra katiller cezalarını çekeceklerdir...

Şimdiden başta Hendek’li hemşerilerimin sonra bütün İslam âleminin ramazan bayramını kutluyorum, bayramımız mübarek ola.

Yazan: NURAY AYDIN İLGÜZ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi