Bugün dr. ersin aslan öldü,biz öldük
Kategori: Sağlık
Tarih:
Okunma: 2004
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 21:16

Gaziantep’te görev yapan Kalp Cerrahı Dr.Ersin Aslan’ın Salı günü bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu yazılı bir açıklama yaptı.Yapılan açıklamalar Sağlık Ocaklarına Muayene için giden vatandaşlara dağıtıldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu yaptığı bildiri “Gaziantep’te halka sağlık hizmeti sunan 26 yaşındaki gencecik bir doktor bıçaklanarak öldürüldü biz öldük…  Ne kadar zor bir şeymiş hunharca katledilen gencecik bir meslektaşımızın arkasından yazı  şu anda bile ellerim yazmak.. Bütün gün boğazım düğümlendi,şuanda bile ellerim titriyor.Bir an kendimi gencecik meslektaşımın yerine koydum.Bu kadar kolay mı? İnsan hayatı bu kadar uzu mu ?

Bunca yıl en ağır şartlarda okudu bu kardeşimiz,emek harcadı,geceler boyu nöbet tuttu,uykusuz kaldı,yemedi,içmedi hastalarına şifa dağıtmak için çalıştı.Ne için ? O bu gibi morg odası kadar yakınmı bize ?

Ya geride kalanlar ? Ya onu yetiştiren ailesi ? Ne emekler harcamışlardı oysa pırıl pırıl yavrularını yetiştirmek için ! Ne çok gurur duyuyorlardı çocuklarından.Ya o minicik yavrusu , ya o hamile haliyle yapayalnız ve çaresiz kalan eşi… Oysa ne beklentileri vardı geleceğe dair.Bu akşam babaları gelmeyecek sımsıcak yuvalarına,artık hiç gelmeyecek.

Hep duyardık,hep söylerlerdi “Hekimlik Kutsal Bir Meslektir” diye. Bu sözle,Hekimliğin önemli ve kıymetli bir meslek olduğunu anlatıyorlardı muhtemelen.Eğer söylenmek istenen buysa içimden “hadi canım oradan” demek geliyor..

Gelecek Ne getirecek ?

Beşeri hayatın toptan etkisi altına alan ekonomi karabulutunu yok etmek mümkün olmadığına göre , tek çarenin günlük hayatımızı yeniden ‘İnsan odaklı’ olarak inşa etmek olduğu söylenebilir.’sahip olmak’ yerine ‘İnsan olmak’, tüketmek yerine üretmek odaklı bir hayat.yaşatmak için yaşamak,almak yerine vermek odaklı bir hayat…

Böyle bir hayatın alt yapısının fikir temeli atılsın diye çıktığımız bu yolda bir meslektaşımızı kaybettik.Hasta hakları dedik,rasyonel tababet dedik,iyi hekimlik dedik,hukuk,etik,koruyucu hekimlik, kalite kavramlarının bizler için ne mana ifade etmesi gerektiğini tartıştık.Tartışmaya devam edeceğiz.Bu fikir hamlesinde halkımızı da aramızda görmek enerjimizi arttıracak.Kutsal mesleğimizin uygulamalarını değerlendirip sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu haince saldırılara karşı düşüncelerinizi paylaşırsanız acımız biraz olsun hafifleyecektir.Sizlerin desteği ile gelecek adına ümitli olmaktan başka çaremiz yok..

Bugün Dr.Ersin Aslan öldü,biz öldük

 

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Hendek'te Perşembe günü Nöbetçi Eczane

Sağlık

Hendek'te Perşembe günü Nöbetçi Eczane

TÜBERKÜLOZ HASTALIĞINDAN KORUNMADA SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARI

Sağlık

TÜBERKÜLOZ HASTALIĞINDAN KORUNMADA SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARI

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler.

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDA EBEVEYN ETKİSİ

Sağlık

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDA EBEVEYN ETKİSİ