HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
BİTMEYEN ÖFKE VE PANDEMİ
Son Güncelleme: 18.07.2024 20:25
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1876
Yorum: 1
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

“Allah kimseyi hastanelere düşürmesin, muhtaç etmesin” diyoruz, ancak pratikte şu andaki koşullarda sonsuz  derecede sağlık çalışanlarına muhtacız.

Onlar bizlerin  dostları, kardeşleri, oğulları, kızları ve evlatları… Başka bir gezegenden dünyamıza görevlendirilmiş   ihtiyaçları ve duyguları olmayan yaratıklar değiller. Aileleri, çocukları ve sorumlulukları var. Onlara sunulan olanaklar diğer memurlardan daha zorlu, çalışma saatleri uzun, emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Üstelik sürekli kazançları ile ilgili ortaya konulan bilgiler, fedakarca hizmet sunan  sağlık çalışanlarını yaralıyor, incitiyor. Yasakların olduğu bu günlerde  motivasyon diplerde ve canını namlunun ucuna takmış  pandemi ile savaşıyor. Sağlık ekibi hastanede, toplum sağlığı ile ilgili filyasyon çalışmalarında, denetimlerle, danışman kimlikleri ile topluma yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

2020 Mart ayından beri bitmeyen bir maratona dönen pandemi sürecinde artık  çok yoruldular. İzin, tayin, istifa  mekanizmaları kapalı…

Hangi çalışan bu ağır ve zorlu süreçte sadece ekmek parası için bu mücadelenin içinde gayret edebilir? Meselenin sadece ekmek davası olmadığını, hizmetin insani   ve etik noktasını anlamalı, onların emeklerindeki buz dağını toplum olarak görmemiz gerekiyor. Bu fikre aykırı istisnalar da olabilir. Ancak genel eğilim ve kanı istisnalara göre şekil almaz. Onlar toplumdan saygıyı hak ederken biz vatandaşlar da kaliteli sağlık hizmeti almayı hak ediyoruz. Şu anda anlamamız gereken en önemli gerçek “ Sağlık “ hayatımız için olmazsa olmaz bir ihtiyaç…

Sağlık olmayınca servetin, paranın ve pulun kıymeti olmuyor. Hayatın tadı tuzu hissedilmiyor. Ölümlerle yüzleştiğimiz bu günlerde acı bir karabasan içindeyiz, bir an önce bu günlerin bitmesini istiyoruz. Toplum olarak ekonomik zorluklarımız var, evlerimizin içinde yasaklardayız. Toplumsal kaygı kimi zaman öfkeye dönüşüyor. Sabırsızca herkes  birbirine saldırıyor, sağlık çalışanları da bundan nasibini alıyor.

Kovid hastası  sağlık çalışanının üzerine tükürüyor. Sağlık çalışanı 3 yaşındaki çocuğu ve 6 aylık hamile eşini başka bir ilde akrabalarına gönderiyor. Kendisinden korkusu var ve nihayet kendi testi negatif çıkıyor. Ancak ailesinden gelen telefonda eşinin Koronavirüse yakalandığı haberini alıyor. Hamile eşini karnında bebeği ile yoğun bakımda kaybediliyor. Bu gibi acı hikayelerin kahramanları çok fazla maalesef...

Doktora, hemşireye bıçakla saldıranlar, tekme tokat girişen öfkeli  hasta yakınları ile tablo korkunç boyutlara ulaşıyor.

Sağlıkta şiddet ile ilgili cezalar yüzde elli oranında arttırılsa bile etkisi  beklenildiği ölçüde değil. Sesini yükseltene cevap  verilince toplumun frekansı hep yüksek oluyor. Sakin ve uyumlu iletişim iyice yozlaşmış. Empati, hoşgörü ve anlayış maalesef erozyona uğramış durumda.  Birbirine saygısı olmayan toplumun, emeklerin ve sabrın  en büyüğünü gösteren sağlık çalışanlarına   saygısı olmuyor. Kovid ile ilgili giden ekiplere düşman gibi bakılıyor. Sanırsınız Koronavirüs  sağlıkçılar olmasa buraları terk edecek.

Cehaletin virüsü en ağır tahribatı yapıyor.

Bize düşen onların yerine kendimiz koyarak düşünebilmeyi başarmak. Konuşmaya ve şikayet etmeye bile zaman bulamayanların sesi ve sözü  olmak.

Hastalarımıza şifa diliyorum, sağlık çalışanlarımıza sabır

Kötülüğün dilde, fikirde ve hayatta son bulmasını en az pandemi kadar diliyorum.

Sağlıkla kalın…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Cem ALAYLI
#4244 Cem ALAYLI - 2020-12-10 21:51:48
Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanları başta olmak üzere Emniyet kollukları ve bu süreçte görev alan her vatan evladından Allah razı olsun. Vatandaşın da bu vatan evlatlarini dostlarını akrabalarını düşünerek uyulması gereken kurallara uymaliyiz.Kurallara uymayanlara verilen cezaların şehir bazında kesilen cezaların bu süreçte görevde olanlara dağıtılmasınin bu vatan evlatlarına bir katkı olur kanısındayım Allah tüm vatandaşlarımıza tüm insanlığa sağlıklı bir şekilde yaşam nasip etsin inşallahAllah'a emanet olun selam ve dua ile

Önerilen Haberler

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında

Hendek Gündemi

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında