BAŞKAN BABAOĞLU: BOŞ LAF DEĞİL, HİZMET ÜRETTİK
Kategori: Siyaset
Tarih:
Okunma: 668
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 02:33

Bayraktepe Mahallesi sakinleriyle buluşmasında konuşan Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Hendek Belediye Başkanı Adayı Turgut Babaoğlu, “5 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle ilçemizin, tüm mahallelerimizin çehreleri değişti. Altyapısıyla, geçişle, sosyal yaşam alanlarıyla, doğalgazıyla, 91 mahallemizin tamamında bir iz bıraktık” dedi.

Başkan Babaoğlu, düzenlediği mahalle toplantıları ile son 5 yılda yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor.

Eşi Esra Babaoğlu ile birlikte, Bayraktepe Mahallesi sakinlerini Bayraktepe Sosyal Tesisleri'nde ağırlayan Başkan Babaoğlu, “Hani o, 5 yılda ne yapmış olanlar var ya, onlardan önce fedakârca çalışan, üreten ve hizmet eden, benim gözümde her biri olan kahramanımızın kişisel haklarına katılıyorlar. Sebep; Kişisel ikbal ve siyaset, olmaz olsun böyle siyaset. Altını çizerek ifade etmek istiyorum; Hendek Belediyesi olarak, 5 yıl boyunca her alanda üretimde ve hizmette, bizden önceki dönemde ikiye, üçe, beşe katladık. Mukayese edilemeyecek kadar büyük bir fark yarattık” dedi.

BÜTÇE VE BORÇ DENGESİ BİLE DEĞİŞTİ

Kendi döneminde yapılan hizmetler, bir önceki 2014-2019 dönemiyle karşılaştırarak aradaki farkı ortaya koyan Başkan Babaoğlu, şöyle devam etti:

Öncelikle bütçe ve borç denkleminden söz edeyim. Bizden önceki dönem son yıl 2019 bütçesi 60 milyon lira, borç bunun iki katı 117 milyon liraydı. Bugüne gelelim, 2024 yılı bütçemiz, 300 milyon lira, borçlarımızın tamamı 147 milyon lira.

Çok personel olmuştuk, belediyeyi adamla doldurmuşuz dedikoduları var. Rakamlar ortada, Bizden önceki dönemdeki personel sayısı 429, bugün bu sayı 420. Demek ki, belediyeyi bildirdiği gibi adamla doldurmuşuz.

ÜRETİMDE VE HİZMETTE BÜYÜK FARK

'Çalışmadı, ne yaptı' denilen Hendek Belediyesi olarak, bu 5 yılda 100 kilometre asfalt serdik.2014-2019'a bakalım 65 kilometrede kalmıştık. Yine 91 mahallemizde tam 500 bin metrelik kare kilitli parkeyi vatandaşlarımızın ayaklarının yerinde serdik. Önceki döneme baktığımızda, 100 bin karede kalmıştı. Bayraktepe'ye ne yapmışız; yeni yol açmışız, asfaltlama ve yama faaliyetleri yürütmüşüz. 17 bin 655 metrekarelik kilitli parke çalışması yapmışız. Yine de Bayraktepe'de 25 bin 730 metrelik stabilize gerçekleştirdik.

YAĞMUR SUYU ARTIK SORUNU DEĞİL

Makyaj belediyeciliği yapamadık, Yenimahalle başta olmak üzere, 91 mahallemizde altyapıyla ilgili sorun nerede sorun varsa, çözüm ürettik. Sağlam altyapı, güçlüler sayesinde; 26 kilometre yeni hat, 155 kilometre hattının bakımına imza attık. Bayraktepe mahallemizde, kronikleşen yağmursuyu problemine de 431 metre kapalı kanal yapımı ve bin 815 metre açık kanal onarımı ile çözüm üretildi.

MAHALLELER DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Doğalgaz konforunu her mahallemizde hak ediyor dedik ve yıllar sonra büyük bir doğalgaz hamlesi gerçekleştirdik. Yeşilköy, Çamlıca, Sarıyer Doğalgazla buluştu. Kahraman, Kazımiye ve Lütfiye Köşklerinde mahalle çalışmaları devam ediyor. Söz veriyorum; Önümüzdeki dönemde çok daha fazla mahallemiz doğal olarak buluşacak.

GÖNÜLLERE, KALPLERE DOKUNUYORUZ

İlçemizde artık bir Fen Lisesi var. Yakın zamanda açılmasını sağlayan bir Kütüphanemiz var. Nitelikli İstihdam Merkezimiz, Psikososyal Destek Merkezimiz var. Mahallemizde yeni sosyal yaşam alanımız var. Yaşlıyla, genciyle, kadınıyla, işçisiyle, öğrencisinden çiftçisine kadar toplumun tüm kesimlerine hitap eden planlamalar yapıyor, gönüllere, kalplere dokunuyoruz.

7 BİN 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Üretken ve gerçek belediyecilik örneği sergilendi. Yaşadığımız pandemi ve afetlerde Hendek olarak, tek yürek olduğumuzda, yardıma koştuk. Her Bebek bir fidan dedik, yeni doğan yavrularımız adına fidanlar dikip, yeşilimizin sayısını arttırdık. Toplamda 7 bin 500 yeni fidanı toprakla buluşturduk. Bu programda uygulanamayacak kadar fazla hizmet gerçekleştirildik.

VATANDAŞ MUTLUYSA, BİZDE MUTLUYUZ

Bayraktepe mahallemize yine yaptığımız sosyal yaşam alanı var. Son günlerde orada futbol sahasına giderek Yeşillerspor altyapı takımıyla buluştum. Gördüm ki öğrenciler mutlu, Bayraktepe mutluysa, Hendek mutluysa, bizde böyle mutlu oluruz. Bayraktepe'de ve 91 mahallemizin tamamında yinelenen çok iş var. Biz hazırız, kararlıyız.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Siyaset

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Siyaset

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Siyaset

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

Siyaset

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

Siyaset

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

CHP Hendek Bayramlaştı

Siyaset

CHP Hendek Bayramlaştı