HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Babaoğlu'ndan Cezaevi Konusunda Basın Açıklaması-1
Son Güncelleme: 18.07.2024 11:46
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2117
Yorum: 1
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

“TAVŞANA KAÇ TAZIYI TUT”

Babaoğlu KYK Yurtlarının kapanması ile ilgili süreci değerlendirdi. “Madalyonun görünen yüzü belki sadece cezaevi yapılması olabilir ancak, bu süreçte KYK yurtlarının yani görmüş olduğunuz bu binaların değişik sebeplerden Hendek Pınarlı Mahallesinden taşınması süreci ile başlamıştır.

Malum binalarımız 2000 ve 2002 yılları arasında temelleri atılmış, Deprem Yönetmeliğine uygun sağlık binalar halinde inşa edilmiştir. Sonrasında yüklenici firmanın trafosunu unuttuğu bir alan inşaat bittikten sonra tekrar inşa edilmiştir. Bu binalara Depremde yıkılma tehlikesi var olduğu ile ilgili bir rapor düzenlendi.

Bu rapor sonradan ilave edilen binan fiziksel şartları ve konumu göz önünde bulundurularak yapıldı. Biz bu raporun tamamen uygunsuz olduğunu, haksız bir biçimde verildiğini iddia ediyoruz. Bu iddiamızı da İl Milli Eğitim Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde tekrar Üniversiteden buraya rapor verilmesi yönünde müracaat yaptığında daha iyi anladık.

EĞİTİM YUVASI OLMASI AMACIYLA VERİLDİ

Pınarlı Köyü, o zamanki Muhtarları ve İhtiyar Heyeti Köy Halkı ile birlikte kendilerinden yapılan talep Eğitim Yuvası, Eğitim Hizmetleri amacıyla tahsis edilmiş, onların rızası ile Üniversitemize bağış yapılmıştır. Hiçbir Ücret alınmadan, Bölgemize katkı sağlaması için. Fakat şu anda yapılmak istenen Eğitim amaçlı verilen bir Kurumu Cezaevi olarak yapmak istiyorlar, bu sürecin bir ayağı.

Diğer ayağı ise, Yurtlar taşındıktan sonra D-100 kenarında, tamamen özel kişiye ait KYK ile özel sözleşmeli bir yurda tahsis edildi. Bütün Öğrenciler oraya nakledilmek sureti ile burası atıl bir hale getirilmek istendi. Sürecin başlangıcı burada, burayı anlarsak bugün yaşadığımız süreci birleştirdiğimizde olayları daha iyi analiz edebileceğiz.

 “ Valimize fikirler sunuldu ve kendisi de sağ olsun buraya gelerek yaptığı incelemeler sonrası burasının Fenlisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi olması yönündeydi. Biz Hendek halkı olarak bu düşünceden çok memnun kaldık. Mart ayı sonunda Vali beyin yapmış olduğu ziyaretten sonra, eski Belediye Başkanı, Eski Milletvekili, başında bütün eski unvanları bulunduran Ali İnci bize telefon açtı. Dedi ki; Bu KYK Yurtlarını cezaevi yapmak istiyoruz, bize destek olurmusunuz? Bende hiç düşünmeden biz mevcut olanından da rahatsızız. Hendek’i eğitim, sanayi ve kültür şehri olarak yaşatmak istediğimizi ve cezaevine karşı olduğumuzu, burada Fen lisesi veya Sosyal bilimler lisesi olması yönünde fikrimizin kalıcı olduğunu ifade ettik. İnci bunun sonrasında siz karşı çıkabilirsiniz. Ben olması için elimden geleni yapacağım dedi.

BAŞSAVCI ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ

Babaoğlu “ Hendek’te oluşan heyetimiz ile Başsavcımızı ziyaretimizde sayın Savcımız biz bürokratlar yukarıdan gelen talimatları uygularız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan atıl durumlarda bulunan, ilçe veya illerde bütün devlete ait yapıları Cezaevine dönüştürmek ile ilgili bir talimatı var. Bizde bu talimatı uyguluyoruz. Bizde Vatandaşa rağmen, istememesine rağmen böyle bir şeyin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Biz MHP olarak ne pahasına olursa olsun, buraya cezaevinin yapılmaması ile ilgili toplumsal ve siyasi olarak değişik girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik. Başsavcımız çıkış sırasında bize şuanda Kanun Hükmünde Karar ile OHAL dönemindeyiz. Bu süreçte yapacağınız olumsuz davranışlar bize gelecek ve sizinle bu konuda karşı karşıya gelmemiz doğru olmaz. Kimsenin üzülmesini istemeyiz. Buraya yapılması düşünülen 1500 kişilik yarı açık kadın cezaevi ile ilgili atamalar ve tahsisleri yapılarak Bakan beyinde imzaladığını söylemiyle konuşmamız bitti. Bize açıkçası aba altından sopa gösterdi. Bizde buradan ifade ediyorum. Sonuçları ne olursa olsun, biz Hendek ilçemize Cezaevi yapılmasını istemiyoruz. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım Hendek ile ilgili bir konu olduğunda bir araya gelebileceğimizi ve Hendek ile ilgili ortak karar verebileceğimizi değişik zamanlarda ifade ettim. Ancak görüyorum ki; İktidarı elinde bulunduran Ak parti teşkilatı, Belediye Başkanı ve eski milletvekili Ali İnci ve tüm teşkilat. Siyaseten bu işi halletmek üzere çalışma yapar gözükmüş olsalar da, bence “TAVŞANA KAÇ TAZIYI TUT” mantığında bu işi bitirmek istediklerini düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız halka rağmen bir şeyin yapılmasına müsaade edeceğine de inanmıyorum. Bu taleplerimiz ilgili kişilere doğru şekilde iletilmiş olsaydı bugün bu aşamaya gelmeyeceğini ve yapılmayacağını da adım gibi biliyorum. Kendilerinden bu sorumluluğu ve bundan sonra Halen geç kalmış sayılmayız. Her ne kadar Bakan bey imzalamış olsa da talimatla bu işlerin geriye döndürülebileceğini ümit ediyoruz. Eğer iyi niyetleri varsa. Bu cezaevinden vaz geçilmesini, aksi takdirde bunun hem siyasal hem sosyolojik olarak altında ezilecekler. Hendek halkının gönlünün ve fikrinin bizim ile beraber olduğundan da şüphem yok. Her ne kadar MHP İlçe Başkanı da olsam, burada bir Hendek’li olarak, Hendek’in dertleriyle dertlenen, geleceğinden endişe duyan bir birey olarak fikrimi sizlerle paylaşıyorum. Aynı şeyi yine tekrarlıyorum. Eğer AK parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve eski milletvekili istemiyorsa bu işin olmasının manası nedir. Eğer bu aşamadan geriye döndüremiyorlarsa o koltukları boşuna işgal etmesinler. O görevleri yapabilecek AK Parti teşkilatlarında bir sürü değerli arkadaşlar var.

Babaoğlu son olarak “ İnci’den cevabını beklediğim bir sorum var. Dün saat 11:30’da Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı ile ne görüştü? Bizim bugün randevumuz olduğunu orada dün yalnız başına neden görüşme gereği duydu? Bunu da açıkçası merak ediyor ve cevabını bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun konuşmasının ardından Pınarlı Mahallesi Muhtarı Gazanfer Kahveci’de KYK Yurt binalarının olduğu arazi ile ilgili geçmişi anlatarak burada eğitim yuvasına evet, cezaevine hayır diyerek Cezaevini istemediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından toplanan grup sessizce dağıldı.

">

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#2218 esnaf - 2017-09-15 14:10:15
Buranin oisaltilmasinin sebebi ali incidir.adam kendi yurt binalarini devlete kiralamak icin bosalttirdi.Aylik 60.000 tl kira almak icin burayi feda ettiler.eger burasi cezaevi olursa köy namina birsey kalmayak.millet olarak buna kesin karsiyiz.
Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Gündemi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane