HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
ASLINA DÖNMEK
Son Güncelleme: 26.07.2024 10:39
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 901
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Asıl olan  asil olandır.Asıl bir şeyin örneği ya da kopyası değil kendisidir.Asil ise soylu geçmişi ve kökeni belli olandır.Diğer bir ifadeyle saygıyı hak edendir.

Eyy insan
Sen öyle bir kulsunki;Azze ve Celle herşeyin sahibi,kainatın yaratıcısı Allah'ın kulu,son peygamber hatemül embiya hz Muhammet Mustafa'nın  ümmeti.Sen asilsin aslını muhafaza edecek potansiyele sahipsin.
Atalarımız Aslihu neslihu demişler.Her insan yaratılış itibariyle lekesiz, tertemiz, iman ve İslâm'a en müsait bir hüviyette demektir.Lakin insanın başta ailesi olmak üzere,çevresi ve bulunduğu muhit,o temiz ve lekesiz fıtratı şekillendirmeye başlar.İnsanın ilk fıtratı yazılmaya müsait bembeyaz bir kâğıt gibidir.Bizler bembeyaz bir sayfayı yalan söyleyerek,iftira ederek,rüşvet alarak rüşvet vererek,haram yiyerek günah işleyerek,ya siyah hale getirir,yada İslami bir terbiyeyle,ahlakla,edeple, İmani bir yaşayışla,bembeyaz  bir kağıt halini muhafaza ederiz.Beyin göçü yada Akıl tutulmasının yaşandığı günümüz dünyasında,insanlar,daha çok gençler,gerek aile gerek çevrenin  etkisinde kalıyor,maddi ve nefsani duygular öne çıkarak kendi kusurlarının avukatı,başkalarının yargıcı oluyorlar.
İnsan kendi hatalarıyla saklanbaç,başkalarının kusurlarıyla yakalamaç oynayan kişidir der Ömer Hayyam.
peki öyle mi?İslam ne istiyor,nasıl davranmamızı istiyor?
İSLAM!kardeş olmamızı istiyor. Ayeti kerimede Kulak kabartmayınız, gizlilikleri araştırmayınız, başkalarını kıskanmayınız, öfkenize kapılmayınız, birbirinize sırtınızı dönmeyiniz. Ey Allah’ın kulları! Kardeşler olunuz” Hadisi şerifte ise Sakın birbirinize hased etmeyin! Küsmeyin, birbirinizden nefret etmeyin! Birbirinize sırt çevirmeyin! Ey Allah'ın kulları! Kardeş olun buyuruluyor.Ayet ve hadisten anlaşılacağı gibi,Nesebi kardeşlik(aynı anneden doğan) sadece bu dünyadaki kardeşlikle sınırlıdır.   Etrafımızı inceleyelim.Aynı anneden babadan doğan kardeşlerin durumunu.Ne görüyoruz.Küskünlük,dargınlık,miras kavgalarını dediğinizi duyar gibiyim.Peygamberimizin dediği gibi.İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.  Oysa İslam kardeşliği,hem bu dünyada hemde ahirette devam eden kardeşliktir.Şöyle bir 
Bir hikayeyle olayı özetlemiş olalım.İki arkadaş ormana ağaç kesmeye gitmişler,biri bir taraftan diğeri diğer taraftan başlamışlar ağaçları kesmeye.Biri hiç durmadan akşama kadar çalışmış,diğeri arada bir mola veriyormuş.Fakat akşam sayım yapıldığında mola verenin daha çok ağaç kestiği görülmüş.Dinlenmeden çalışan kişi,bu nasıl olur ben hiç dinlenmeden çalışıyorum,o ise arada bir çalışıyor,arada bir oturuyor diye serzenişte bulunduysa da;gerçek az sonra anlaşılmış.Mola veren her oturduğunda hem baltasını biliyor,hemde dinleniyor. Dinlenmiş vucutla,bilenmiş baltayla  daha fazla ağaç kesebiliyormuş.
Hisseden kıssa
Dünya derdiyle dertlenen,Dünyaya tamah edip ahireti unutan.Mal mülk için hunharca çalışıp kendini heba eden kişi yorulacak,mahfolacaktır. Ahiretine sermaye yapmadığı için huzurda bulamayacaktır.
Fakat Dünya işlerinin yanında arada bir mola verip ahiretini  düşünen,hem bu dünyada huzur bulacak, hemde ahirette  kazançlı çıkacaktır.
Hasan YALÇIN
Hendek din görevlileri dernek başkanı 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Hendek Gündemi

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Yavuz Aslan Melek Oldu

Hendek Gündemi

Yavuz Aslan Melek Oldu

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek Gündemi

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı

Hendek Gündemi

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı