Akpınar Mahallesi Muhtarı Ogün Gülmez havaların ısınmasıyla birlikte mahallede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenledi.
Program kaybettiğimiz çocuklarımız anısına Kuranı Kerim tilaveti ve dua ile başlandı.
Akpınar Mahallesi Muhtarlık bahçesinde geleneksel hale gelen ve 7.ncisi düzenlenen şenlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çocuklar ve gençler bol bol eğlenme imkanı buldu.
Çeşitli oyunların oynandığı şenlikte ikramları bulunuldu.
Çocuk şarkıları, eğlenceli etkinlikler ve oyunlarla devam eden şenlik sonunda yarışmalarda dereceye giren ve şenliğe katılan tüm çocuklara günün anısına madalya hediye edildi.
Programa Üniversiteden destek veren gönüllülerin yanı sıra Kızılay ve Genç Hayat Vakfı’nın katkı verdi.
Akpınar Mahallesi Muhtarı Ogün Gülmez "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızın hem eğlenebileceği hem de birlik ve beraberlik duygusunu yaşayabileceği geleneksel etkinliklerimizle kutlamayı planlıyorduk.
Ancak kısa süre önce yaşanan elim olay ve kaybettiğimiz çocuklarımızın acısı hepimizin yüreğinde derin bir iz bırakmıştır Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz programda hem onların aziz hatırasını yaşatmak hem de hayatta olan çocuklarımızın moral ve motivasyonunu desteklemek adına dengeli ve anlamlı bir içerik oluşturmayı amaçlıyoruz
Programımıza kaybettiğimiz çocuklarımız anısına yapılacak Kuranı Kerim tilaveti ve dua ile başlandı. Bu bölümde saygı hüzün ve dayanışma duyguları ön planda tutulacak çocuklarımıza birlik olmanın ve birbirimize sahip çıkmanın önemi hissettirildi.
Devamında programımız geleneksel oyun ve etkinliklerle sürdürüldü. Çuval yarışı halat çekme yumurta taşıma gibi yarışmalarla çocuklarımızın birlikte vakit geçirmesi ve moral bulması hedeflendi.
Amacımız hem kaybettiğimiz evlatlarımızı saygı ve rahmetle anmak hem de yaşayan çocuklarımızın hayat sevincini yeniden güçlendirmektir.
Katkı sağlayan herkese teşekkür eder programımıza gösterdiğiniz hassasiyet ve destek için şükranlarımızı sunarım" dedi.
Akpınar Mahallesinde çocuklar doyasıya 23 Nisan coşkusu yaşadı
Son Güncelleme: 26.04.2026 20:30
Son Güncelleme: 26.04.2026 20:30
Yorumlar
Önerilen Haberler
Hendek Gündemi
MAHMUTBEY MAHALLESİ’NDE YAZ DÖNEMİ İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİNE GİDİLDİ
