HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
25 Günlük Fikret Asım'a Umut Olurmusunuz
Son Güncelleme: 19.07.2024 01:19
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1637
Yorum: 1
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek'te yaşayan Karaca ailesinin henüz 25 günlük bebekleri Fikret Asım Karaca'ya 10 günlükken SMA TİP 1 tanısı konuldu. Fikret bebeğin tedavisi için Karaca ailesi yardım kampanyası başlarak destek istedi.

Anne Elif Alim Karaca, Fikret bebeğini hastalığı ve süreç hakkında bilgiler verdi. Anne Karaca ''Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunuyum. Bir süre okullarda ve özelde çalıştım şu an bebeğimizin durumundan dolayı çalışamıyorum. Eşim Kadir Karaca rehber ögretmen ancak Sakarya'da atanamadı ve özel okullarda çalıştı. O da şuan farklı bir sektörde sevkiyatta çalışıyor. Eşimin okulu burada Eğitim Fakültesi Hendek'de olduğu için buraya gelmiştik. Burada da kaldık. 5 yıldır evliyiz. Fikret ilk çocuğumuz. 7 Mayıs'ta doğdu, 10 günlükken de SMA TIP 1 tanısı koyuldu. O günden beri koşturuyoruz. Az çok sonraki süreci biliyorsunuz zaten. Şuan devletin karşıladığı ilaca başlayacağız Sprinaza. O da yurt dışından geliyor ama 4 dozunu karşılayacak. Sonrası Allah Kerim bir belirsizlik var. Çocugun bu ilacı 4 ayda bir Ömür boyu kullanması gerekiyor ve tedavi eden bir ilaç degil zaten. Sadece hastalığın yavaş ilerlemesini sağladıgı söyleniyor. Yurt dışındaki Gen tedavisi ise yaklaşık 50 dakikada damar yolundan uygulanan tek seferlik bir ilaç, Zolgensma ilacı. 6 ay öncesi bebeklerde %98'e kadar etkili. Ve Fikret daha 25 günlük. Erken tanı olması bizim için büyük avantaj. Eger bu ilaca simdi ulaşabilirsek normal bir bebek gibi hayatına devam edebilecek kas kaybetmeden inşallah. Tedavi Amerika ve Dubai'de. Aynı tedavi ve daha uygun olduğu için biz Dubai'yi tercih ettik. Yaklaşık 1.9-2 Milyon Dolar'a denk gelen bir teklif verdiler'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#4169 Sibel Gürkan - 2022-06-03 16:37:18
En kısa zamanda Fiko bebek hastalığın hiçbir acısını yaşamadan devam edecek inşallah.
Durdurmuş, Terk-i Ayn adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu

Hendek Gündemi

Durdurmuş, Terk-i Ayn adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu

Genç yaşta canına kıydı

Hendek Gündemi

Genç yaşta canına kıydı

Hendek Belediyesi Pazaryeri ile ilgili bu defa iptal edildiğini duyurdu

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi Pazaryeri ile ilgili bu defa iptal edildiğini duyurdu

Bayraktepe mahallesi sakinleri Belediyeden, ot temizliği için çalışma yapmasını istiyor

Hendek Gündemi

Bayraktepe mahallesi sakinleri Belediyeden, ot temizliği için çalışma yapmasını istiyor

CUMARTESİ PAZARI ARTIK KAPALI PAZAR ALANINDA HİZMET VERECEK

Hendek Gündemi

CUMARTESİ PAZARI ARTIK KAPALI PAZAR ALANINDA HİZMET VERECEK

Hendek'te Salı günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Salı günü nöbetçi eczane