HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Ticari taksiyle göçmen kaçakçılığı girişimine Jandarma son verdi
Son Güncelleme: 09.05.2025 16:21
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1700
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya’da jandarma ekipleri, ticari taksi ile düzensiz göçmen kaçakçılığı yapan organizatörü suçüstü yakaladı. Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmen ve düzensiz göçmenlere kılavuzluk eden 1 şüpheli organizatör otoyol jandarması tarafından yakalandı. Operasyon anları ise saniye saniye kaydedildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Hendek Anadolu Otoyolu’nda bulunan bir dinlenme tesisi yakınlarında şüpheli hareketler sergileyen bir ticari taksiyi takibe aldı. Takibe alınan ticari taksi, Adapazarı gişelerinde güvenli bir şekilde durduruldu. Araçta yapılan kontrollerde Afganistan uyruklu Z.Ş. (20), L.M. (18), A.M. (14) ve E.M. (13) isimli dört düzensiz göçmen tespit edildi. Göçmenlere rehberlik ettiği belirlenen ve aynı zamanda aracın sürücüsü olan M.Ö. (54) isimli şahıs, gözaltına alındı.

Organizatör şüpheli M.Ö.’ye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında Ek-2/3-c, 8/1-a, 26/1-L-1 ve 26/1-L-2 maddeleri uyarınca toplam 21 bin 671 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca suçta kullanılan ticari taksi 15 gün süreyle trafikten men edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, sınır dışı işlemleri için Sakarya İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. M.Ö. ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Motosiklet sürücüsünün akrobatik gösterisi cezasız kalmadı

Hendek Gündemi

Motosiklet sürücüsünün akrobatik gösterisi cezasız kalmadı

Saadet Partisi GİK Üyesi Korkmaz Hendek’te esnafı dinledi

Hendek Gündemi

Saadet Partisi GİK Üyesi Korkmaz Hendek’te esnafı dinledi

Eski çöplük tekrar mı açılıyor

Hendek Gündemi

Eski çöplük tekrar mı açılıyor

Börü Nakliyat'tan 19 Mayıs mesajı

Hendek Gündemi

Börü Nakliyat'tan 19 Mayıs mesajı

19 MAYIS HENDEK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

Hendek Gündemi

19 MAYIS HENDEK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

Hendek'te Salı günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Salı günü nöbetçi eczane