HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HENDEK’TEKİ ESKİ HASTANE ARAZİSİ DE LİSTEDE
Son Güncelleme: 24.04.2026 17:27
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 4825
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek ilçe merkezindeki 5 dönümlük eski hastane arazisi özelleştiriliyor! Gelir sağlık yatırımlarına aktarılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye genelinde 32 ilde bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait 71 taşınmaz, özelleştirme programına alındı.

HENDEK’TEKİ ESKİ HASTANE ARAZİSİ DE LİSTEDE

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar arasında, Sakarya’nın Hendek ilçesi Başpınar Mahallesi’nde bulunan 118 ada 42 parselde kayıtlı 4 bin 755,40 metrekare büyüklüğündeki alan da yer aldı.


Niteliği “iki adet kargir hastane binası ve arsası” olarak belirtilen söz konusu taşınmazdan elde edilecek gelirin, giderler düşüldükten sonra Sağlık Bakanlığı’nın yeni sağlık yatırımlarında kullanılması planlanıyor.


2015’E KADAR HASTANE OLARAK KULLANILDI

Söz konusu alan, 2015 yılı Aralık ayına kadar Hendek Devlet Hastanesi olarak hizmet verdi. Hastanenin yeni binasına taşınmasının ardından, eski bina bir süre Aile Sağlığı Merkezi ve çeşitli sağlık birimleri olarak kullanıldı.


DEPREM RİSKİ NEDENİYLE BOŞALTILDI

2021 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan yapı, uzun süre atıl durumda kaldı. 2024 yılında ise enkaz karşılığı bir firmaya verilerek yıkımı gerçekleştirildi.


SÜREÇ 2028’E KADAR TAMAMLANACAK

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazların satış ve devir işlemleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek. Sürecin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
CHP Hendek İlçe Teşkilatında toplu istifa

Hendek Gündemi

CHP Hendek İlçe Teşkilatında toplu istifa

Alkaş; Kamu malı namustur. Devletin itibarı ise her türlü kişisel öfke ve ihtirasın üzerindedir

Hendek Gündemi

Alkaş; Kamu malı namustur. Devletin itibarı ise her türlü kişisel öfke ve ihtirasın üzerindedir

Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Hendek Belediyesi açıklama yaptı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi açıklama yaptı

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

Hendek Belediyesi sahada

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi sahada