HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendekte Atık piller toplanıyor doğa kazanıyor
Son Güncelleme: 23.07.2024 04:50
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 817
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

KAMPANYA

Hendek Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) ortak çalışması kapsamında belirlenen noktalarda konuşlandırılan atık pil kutuları belediye ekipleri tarafından düzenli olarak toplanıyor. Son verilere göre Hendek’te yıllık ortalama 450 kilogram atık pil toplandığı açıklanırken Hendek Belediyesinin geliştirerek başlattığı kampanya büyük memnuniyet yarattı.

 

DOĞA KORUNUYOR

Kullanım ömrünü tamamlayan pillerin çöpe atıldığı zaman tehlikeli kimyasal maddelerin toprağa ve yer altı sularına karıştığı açıklanırken, canlılara vereceği zararların boyutlarına dikkat çekildi. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “TAP ile ortaklaşa yürütülen kampanya kapsamında yönetmeliklere uygun olarak toplanan atık piller TAP derneğine teslim edilmektedir” denildi.

 

EKONOMİK DEĞER

Açıklamada, “Atık piller geri dönüşüm çalışmaları sonrasında ekonomik kazanç yaratmaktır. Atık pillerin toplanması doğayı ve canlıları koruduğu gibi, ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük önem arz etmektedir. Cam, metal, kağıt ve teknolojik atıklar başta olmak üzere diğer tüm atıklarla ilgili çalışmaların yoğunlaştırılarak arttırılması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Kaymakamlık Turnuvasında maç kavga nedeniyle tamamlanamadı

Hendek Gündemi

Kaymakamlık Turnuvasında maç kavga nedeniyle tamamlanamadı

AK Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Öznur Barutçu oldu

Hendek Gündemi

AK Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Öznur Barutçu oldu

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

SELMAN DEDE YAĞLI GÜREŞLERİ VE SÜNNET ŞENLİKLERİNE GERİ SAYIM BAŞLADI

Hendek Gündemi

SELMAN DEDE YAĞLI GÜREŞLERİ VE SÜNNET ŞENLİKLERİNE GERİ SAYIM BAŞLADI

O davada karar verildi

Hendek Gündemi

O davada karar verildi

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane