HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek’e Çocuk Dostu Sokak
Son Güncelleme: 18.07.2024 16:21
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 819
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen ‘Çocuk Dostu Eğitici Sokak’  projesinin ikinci toplantısı Hendek’te yapıldı. Erasmus+ KA203 Stratejik Ortaklıklar kapsamında SAÜ Eğitim Fakültesi’nin koordinatörlüğünde yürütülmekte olan, ‘Erken Çocukluk Eğitiminde Dış Mekan Etkinlikleri’ projesinde, okul öncesi eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik eğitici oyun alanlarının oluşturulması ve çocukların sosyal gelişimini arttıracak uygulamalar yer alıyor. Proje ortaklarından olan Hendek Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Stitching Drio, Evora Üniversitesi, Vytautas Magnus Üniversitesi ve Hendek Yenimahalle Anaokulu çalışmalarını titizlikle sürdürürken, Hendek’te yapılacak çocuk dostu sokak projesi ile 0-12 yaş arası 10 bin 669 çocuğa ev sahipliği yapılması hedefleniyor.

DEREBOĞAZI MAHALLESİNDE

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Yenimahalle Anaokulu ile SAÜ Eğitim Fakültesi kadrosu, Hollanda, Portekiz ve Litvanya ekipleri ile toplantıda projenin amaçları, etkinlikleri ve Hendek’te yapılması planlanan çocuk dostu eğitici sokakla ilgili detayları görüşülerek, yerinde incelemeler yaptı. Proje ekibinde yer alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan da sokağın uzun vadede bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.  Hendek Belediyesi tarafından belirlenen ‘Çocuk Dostu Sokak’ Projesinin gerçekleşeceği Dereboğazı Mahallesi 1026 sokakta inceleme yapan Başkan Turgut Babaoğlu, çocukların oyun ve sevgi ile beslendiğini belirterek, “Bilişim ve internet çağında çocuklarımızın sokakta oyunla, doğa ile iç içe büyümelerini arzu ediyoruz. Hendek Belediyesi’nin paydaşı olduğu bu proje toplumsal bir mesaj taşıyor” ifadelerine yer verdi.

AKADEMİSYENLER

Babaoğlu, “Türkiye’nin ve Hendek’in geleceği adına eğitim çok büyük önem taşımaktadır. Bugün kurumsal bir işbirliğinin örneği sergileniyor. Hendek bu projenin başlamasıyla birlikte her alanda yaygınlaşan diğer çalışmalarla Çocuk Dostu şehir olacaktır. Çocuklarımızın gerçek doğanın içinde, çevre ve insan dostu alanlarda yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu. SAÜ kadrosuna, Hollanda, Portekiz ve Litvanya’dan gelen akademisyenlere teşekkür eden Başkan Babaoğlu, “Akademisyenlerimizin değerli çalışmaları ve fikirlerinin işbirliğimiz neticesinde hayat bulması; Belediye-Üniversite işbirliğinin en iyi örneklerinden birini sergilemektedir. Bu yüzden değerli hocalarımıza ve projeye emek veren tüm paydaşlara teşekkür ederim. Hendek’imiz için hayırlı olsun” dedi

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
BİR ANLIK ÖFKE, BİR ÖMÜR PİŞMANLIK

Hendek Gündemi

BİR ANLIK ÖFKE, BİR ÖMÜR PİŞMANLIK

Minik Yuşa Çöp Günlerinde Temizlik Personelini bekliyor

Hendek Gündemi

Minik Yuşa Çöp Günlerinde Temizlik Personelini bekliyor

Gazetecilerden Kaymakam Gökpınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Hendek Gündemi

Gazetecilerden Kaymakam Gökpınar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Perşembe günü nöbetçi eczane

15 Temmuz’da AK Parti Hendek Teşkilatı’ndan Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısı

Hendek Gündemi

15 Temmuz’da AK Parti Hendek Teşkilatı’ndan Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısı