GENÇLİĞİMİZ HAPSEDİLMİŞ DURUMDA
Kategori: Siyaset
Tarih:
Okunma: 2095
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 03:23

Bir Gençlik ve Spor Bayramını daha geride bıraktığımızı hatırlatan Acartürk, günümüzde gençlerimizin dar kalıplar çerçevesinde yaşamaya mecbur bırakıldığını ve bunun dünyanın terk ettiği bir durum olduğunu söyledi. Bunun en büyük nedeninin milli eğitim sistemi olduğunu ifade eden Acartürk, “Eğitim sistemi baştan sona kadar değişecek ve çağın gerekliliklerine göre yeniden düzenlenecektir. Eğitim gibi önemli bir konuyu yap boz tahtası olmaktan çıkaracağız.” dedi.

 

ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIZ

Eğitim müfredatının değişmesi ile sınav odaklı öğretim sisteminin terk edileceğini kaydeden Acartürk, “Üniversiteye giriş sınavını kaldıracağız. Bunun yerine ilköğretim, orta öğretimde etkili bir yönlendirmeye bağlı olarak uygulanacak müfredat ile orta öğretim başarısını ölçen, fırsat eşitliğini ve adaleti gözeten kriterlere göre üniversiteye geçiş sistemi uygulama konulacak” diye konuştu.

 

HER ÖĞRENCİYE 10 BİN TL KUPON

Orta öğretim ve yüksek öğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkanlarının geliştirileceğini vurgulayan Acartürk, “Her öğrenciye 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verilecek. Üniversite kayıtları ile aynı anda yurt yerleştirmeleri de yapılacak, talep eden her öğrenciye yurt ya da yurt şartlarıyla barınma imkânı temin edilecek.” dedi.

 

SAKARYA’DA DURUM FARKSIZ

Sakarya’da da üniversite gençliğinin önemli sorunları olduğunu kaydeden Acartürk, barınmadan ulaşıma, sosyal ve kültürel alanların yoksunluğundan, sportif alanların yetersizliğine kadar gençlerimiz büyük bir terk edilişlik içindeler. Gençlerimizi Çark Caddesi ve Serdivan’daki bir sokaktaki kafeteryalara hapsetmeye çalışan bir anlayış var. Zaten çoğu da buralara gitmiyor. Yurt veya kaldıkları orta hasarlı evler ile okulları arasında, gençliklerinin en güzel günlerini tüketiyorlar” diye konuştu.

 

ENTELEKTÜEL SAKARYA

Sakarya’nın eski tarihlerde olduğu gibi entelektüel ve üreten gençliğini oluşturması gerektiğini ifade eden MHP Sakarya Milletvekili Adayı Acartürk, “tarihimize baktığımızda önemli şairler, yazarlar, tiyatro ve sinema oyuncuları, ses sanatçılarının yetiştiği şehrimiz adeta köreltilmiştir. Hayatında bir kere bile tiyatroya gitmeyen, sanatın herhangi bir dalıyla tanışmayan gençlerimiz var. Unutmayalım ki yeniden entelektüel ve üreten bir Sakarya istiyorsak, işe gençlerimizden başlamalıyız” şeklinde konuştu.

 

GENÇLER EVLENEMİYOR

Gençlerin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, işsiz gençlerin ise yuva kuramadıklarını vurgulayan Acartürk, “MHP iktidarında bu sorunlara kesin çözümler getireceğiz. Her aileden en az bir kişiye iş sözü veriyoruz. Aile gelirinin kişi başına düşen miktarının asgari ücretten az olması durumunda işsiz gençlerimizin sağlık sigortasından faydalanabilmesine olanak sağlayacağız. Evlenmek isteyen gençlerimize sıfır faizli 2 yıl geri ödemeli 10 bin TL kredi imkanı vereceğiz.” dedi.

 

SPORDA ÖNCÜ SAKARYA

Yurt genelinde “Türk sporunu geliştirme projesi” başlatacaklarını, isteyen tüm gençlerin spor yapabilecekleri natifli tesisler inşa edeceklerini anlatan Acartürk, “Burada en büyük pastayı Sakaryalı gençlerimiz yiyecek. Çünkü Sakarya olarak ‘sporda öncü’ olmak gibi bir hedef koyduk önümüze. Sportif başarı bizim hamurumuzda var. Semtlere kadar inerek spor tesisleri yapacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasını teşvik edeceğiz. Sakarya ile ilgili ayrıca özel projelerimiz olacak. Çok iddialıyız. Sakarya sporda da öncü olacak” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Siyaset

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Siyaset

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Siyaset

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

Siyaset

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

Siyaset

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

CHP Hendek Bayramlaştı

Siyaset

CHP Hendek Bayramlaştı