HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Genç; İşçiler için yaşam katlanılır olmaktan çıkmıştır
Son Güncelleme: 07.08.2026 17:21
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 114
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Türkiye Gıda İşçileri Sendikası Şeker-İş sakarya şube başkanı ve Örgütlenme Uzmanı Erdal Genç "Ülkemiz ve şehrimiz Sakarya’daki organize sanayi bölgelerindeki sanayi kuruluşlarımızda özellikle de gıda işkolunda çalışan işçi kardeşlerimizin çalışma ve yaşam koşulları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır.

Neredeyse tüm işyerinde asgari ücret seviyesindeki ücretler, uzun çalışma saatleri ve artan iş yükü, işyerlerinde işverenler tarafından alınmayan işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi ile birleşince işçiler için yaşam katlanılır olmaktan çıkmıştır.

Geçinebilmek için fazla mesaiye kalmak, ek iş yapmak, banka kredileri ya da kredi kartları ile borçlanmak artık olağan hale gelmiştir.

Asgari ücret ve tüm ücretlere Ara Zam yapılması Kaçınılmaz Olmuştur!

Yedi aylık yüzde 19,86 oranındaki resmi enflasyon ortalama ücret üzerinde 10bin 236l liralık bir kayıp yaratmıştır.2026 yılı için net 28bin 76 TL olan asgari ücretin parasal kaybı 5bin 576tl olurken gerçek alım gücü 22bin 500 TL’ye düşmüştür. Enflasyon ve çeşitli kesintilerin etkisiyle asgari ücrette yılın ilk yedi ayında yaşanan toplam erime oranı %26,1 olarak gerçekleşmektedir. Buna göre enflasyon ve vergi sisteminin gelir eşitsizliğini artırdığı görülmektedi. Acilen asgari ücrete ve tüm ücretlere ara zam yapılması ve vergide adalet sağlanması gerekmektedir.

Ağır çalışma ve yaşam koşulları, artan vergi yükü nedeniyle gıda işçileri, “BİZ İNSANCA YAŞAMAK VE İNSANCA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ” diye adeta feryad ediyor!
Bizde Türkiye Gıda İşçileri Sendikası(Şeker-İş) Sakarya teşkilatı olarak gıda işkolunda çalışan işçi kardeşlerimizin bu feryadını dıyuyor ve yanlarında olmaya ve onların sesi olmaya devam ediyoruz. Ücret ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için birlikte mücadeleye hazırız. Ve tüm gıda işçisi kardeşlerimizi sendikamızla buluşmaya, yan yana olmaya çağırıyoruz" dedi

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Çarşamba günü nöbetçi eczane

Nihat Bayraktar, Yeni Parti Hendek Kurucu İlçe Başkanı Oldu

Hendek Gündemi

Nihat Bayraktar, Yeni Parti Hendek Kurucu İlçe Başkanı Oldu

FINDIK ÜRETİCİSİ BU FİYATLA GEÇİNEMİYOR

Hendek Gündemi

FINDIK ÜRETİCİSİ BU FİYATLA GEÇİNEMİYOR

HENDEK'TEN TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR BAŞARI

Hendek Gündemi

HENDEK'TEN TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR BAŞARI

Hendek'te Kızılay Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Hendek Gündemi

Hendek'te Kızılay Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane