Başkan Babaoğlu, Psikososyal Destek Nitelikli İstihdam Merkezi ve Kütüphanemiz hayırlı olsun
Kategori: Siyaset
Tarih:
Okunma: 1969
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 20:09

Hendek Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Sakarya Valiliği'nin destekleriyle “Hendek Psikososyal Destek, Nitelikli İstihdam Merkezi ve Kütüphane” projesi sona yaklaştı. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Bilimsel Araştırma Merkezi vaadımızı, bu projeyle yerine getirmiş olduk. Fen Lisesi'nden sonra, bir başka hayalimdi, Allah bize nisap etti” diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, Başpınar Mahallesi'nde 2 bin 564 metrekare alan üzerine inşa edilen merkezin, çok amaçlı ve örnek bir proje olduğunu ifade etti.

SÖZ VERMİŞTİK, HİZMETE AÇMAYA HAZIRLANIYORUZ

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Babaoğlu, bu projenin aynı zamanda vaatlerinden birinin daha hayata geçeceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Hemşehrilerimize Bilimsel Araştırma Merkezi'nin sözü vardı. Bu yaşadıklarımızı, günlük şartlara göre çok daha kapsamlı, çok daha fazla özetli bir eser ortaya koyduk. Bu projemizde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Sakarya Valiliğimizden büyük destek gördük. İlçemizde yaşanan havai fişek patlamaları ihbarı gelen psikososyal destek ve kadınlarımıza yönelik istihdam uygulamasından de hareketle Psikososyal Destek Merkezi ve Nitelikli İstihdam Merkezi'ni projeye dahil ettik.

TOPLUM SAĞLIĞI VE KADIN İSTİHDAMINA ODAKLANDIK

Psikososyal Destek Merkezimizde, Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nca görevlendirilecek Politikalar kullanılacak, ihtiyaç halinde saklamamıza destek olacaklar. Sanayi şehriyiz, deprem gerçeğiyle gerçek. Olası kazalar, olası felaketler göz önünde tutulduğunda, bu merkezi ilçemize kazandırılmış olmak son derece önemlidir. Nitelikli İstihdam Merkezimizde ise kadınlara yönelik aşçılık, makarnacılık, çikolata üretimi gibi kapsamlı eğitimler verilecek ve eğitim alan kadınlarımız çeşitli işyerlerinde istihdam edilecekler. Burada Bilim ve Teknoloji Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da içerisinde olduğu bir merkez söz konusudur.

YÜZÜNCÜ YILDA TÜRKİYE'DEKİ YÜZ KÜTÜPHANEDEN BİRİ

“İlçemize kazandırdığımız Fen Lisesi'nde sonra, kütüphane de özgürlükten beri bir hayalimdi, Allah bize nisap etti” diyen Babaoğlu, “Ana sınıftan, üniversite varıncaya kadar 60 bin kitapla hizmet verdiğimiz güzel bir eser oldu. tablosunun şöyle bir özelliği var, Türkiye'nin yüzüncü yılında Türkiye'de yüz kütüphaneden bir tanesi. Açılışın Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımız ile birlikte yapılması planlanıyor. Ayrıca uzaydaydık, Türkiye'nin ilk astronotunu da uzaya gönderdik, ülkedeki uzay bilimine destek vermek, gençlerimizi buna özendirmek amacıyla burada terasta yıldızların incelenebileceği bir teleskopta düşündük. Ayrıca görme ve duyma engelli sağlığımız içinde burada özel alanlar oluşturulacak, onlarında faydalanması sağlanacak. Komplike bir çalışma, bakanlığın belki de sonunun tamamıyla örnek binalardan birisi olacak. Emeği geçtiğime teşekkür ediyorum. Güzel bir eser. Hendek'imize hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Siyaset

AK Parti Hendek’ten 100. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına Davet

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Siyaset

Ulaşımda öğrenci indirimi mecliste karara bağlanacak

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Siyaset

Zehra Küçük’ün Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

Siyaset

Namlı; 3 Mayıs ruhunu kaybetmeyeceğiz

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

Siyaset

“Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz”

CHP Hendek Bayramlaştı

Siyaset

CHP Hendek Bayramlaştı